Direkte til sidens indhold

VR-firmaet Syncsense vinder AI Award

Syncsense vinder AI Awards blandt 120 virksomheder. Prisen blev uddelt under Digital Tech Summit.

Det var nogle meget overraskede stiftere af VR-firmaet Syncsense, CEO Simon Brundte Andersen og CTO Steen Andersen, der endte som de første vindere af AI Denmarks AI Awards.

Firmaet står bag en simpel og smart VR-løsning, der motiverer ældre og mennesker med et handicap til at dyrke motion med træningsudstyr ved hjælp af VR-teknologi, der simulerer en naturoplevelse.

De to stiftere fik overrakt prisen af CEO i Industriens Fond Thomas Hoffmann-Bang, der har støttet forløbet for de 120 deltagende virksomheder med 35 millioner kroner over tre år. De to andre nominerede virksomheder var Neogrid Technologies og IO Group.

Begrundelsen for at netop Syncsense vandt prisen blev læst op af af jury-medlemmet Ann Christina Rindom Sørensen, der er i CEO i ProteQ.

– Syncsense skaber værdi for patienterne og hele samfundet. Ved at bruge AI kan de være med til at få endnu flere patienter til at dyrke motion og dermed forbedre deres helbred, lød det fra scenen.

Med hæderen fulgte 200.000 kroner i præmiepenge, som skal gå til rådgivning og international partnerskabsopbygning. Undervejs i forløbet har de deltagende virksomheder fået hjælp til at udnytte data til at få et konkurrencemæssigt forspring i deres virksomhed.

Pengene skal bruges på udvikling

Efter overrækkelsen fangede Techmediet Radar Simon Brundte Andersen fra Syncsense til en kommentar.

Tillykke med prisen, hvad I siger I til, at I har vundet?

– Det havde jeg ikke set komme, det er kæmpestort.

– Ikke nok med at vi vinder en pris og bliver hædret, så får vi også noget økonomi, som kan være med til at færdiggøre vores første AI-løsning. Jeg har et team, som bliver meget glade, når jeg fortæller dem, at vi har penge med og oven i købet kan sige til dem, at det, de laver, er bundsolidt, og at de skal de være stolte af deres arbejde.

Hvordan kommer pengene præcist til at gøre gavn?

– Vi kommer til at færdiggøre vores første AI-model, så vores løsning kan detektere forskelligt træningsudstyr, og det betyder, at vi kan hjælpe flere afdelinger på hospitalerne, plejehjemmene og de sundhedsprofessionelle med at gøre mere træningsudstyret mere motiverende for patienterne.

Hvad har I fået ud af at være med i det her forløb?

– Vi har påbegyndt udviklingen af AI, kunstig intelligens. Det har kickstartet den rejse, og så har det også åbnet et forretningsmæssigt potentiale for vores forretningside.

Fakta: AI Award-jury

Juryen består af virksomheder, der har haft succes med deres digitale omstilling og eksterne eksperter.

  • Peter Søndergaard, Group Manager, 3Shape

  • Søren Smedegaard, Director, Business Development, Skov A/S

  • Ann Christina Rindom Sørensen, CEO, ProteQ

  • Mads Jarne Brevadt, Co-founder, CEO i Radiobotics

  • Kathrine Stampe Andersen, bestyrelsesformand, tech investor og rådgiver

Ud over uddelingen af AI Awards blev to studerende fra DTU hædret med DM i AI for projektet Hintons Hjælpende Hænder.

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen
Digitalisering

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen

Jesper Graugaard startede hele Chromebook-sagen, der tog Helsingør Kommune på sengen tæt på skolestart. Her fortæller han om sin aktivisme, og vi tager den større debat om cloud-løsninger, privacy-problemer og tredjelandsoverførsler.

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog
Ind i algoritmen

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog

Her er den første udgave af det nye Aflyttet, som Radar og Anders Kjærulff har genstartet med den garvede techkritiker og journalist bag mikrofonen. Denne gang tester vi aktivisters telefoner for Pegasus og dykker ned i Chromebook-sagen og mere.