Direkte til sidens indhold

Techgiganter bliver stævnet i forbindelse med efterforskning af Capitol-angreb

Facebook, Google og Twitter er blevet stævnet af den såkaldte 6. januar-komite, der står i spidsen for efterforskningen af Capitol-angreb.

Foto: TapTheForwardAssist, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Et år efter angrebet på selve symbolet for USA’s demokrati, The Capitol, bliver de største sociale medie-virksomheder nu stævnet for ikke at ville give oplysninger til efterforskningen.

Det skriver CNBC.

Allerede i sommer havde den såkaldte 6. januar-komite, der står i spidsen for efterforskningen, bedt platformene om at udlevere oplysninger om angrebet, men havde herefter modtaget ‘utilstrækkelige svar’ fra nogle af de største platforme.

Komitéen havde derefter igen krævet, at platformene Twitter, Reddit, Google samt Facebook udleverer oplysninger om deres påvirkning af den indenlandske terrorisme, spredning af misinformation og påvirkning af valget i 2020.

Men udvalget blev igen “skuffet”, lyder det fra formanden.

– Det er skuffende, at vi efter at have været i gang måneder stadig ikke har de nødvendige dokumenter og oplysninger til at besvare disse grundlæggende spørgsmål, siger Thompson.

– Vores to nøglespørgsmål er, hvordan spredningen af misinformation og voldelig ekstremisme bidrog til det voldelige angreb på vores demokrati, og hvilke skridt – hvis nogen – sociale medievirksomheder tog for at forhindre, at deres platforme dannede grobund for radikaliseringen af mennesker, siger formand Bennie Thompson i en erklæring torsdag.

Talsmænd fra Reddit, Google og Facebook har alle afvist, at de ikke vil samarbejde.

En talsmand for Google udtaler, at de har ‘strenge politikker, der forbyder indhold, der tilskynder til vold eller underminerer tilliden til valg på tværs af Googles produkter’.

6. januar-komiteen har til opgave at undersøge fakta og årsager omkring Capitol-optøjerne den 6. januar, da hundredvis af tidligere præsident Donald Trumps tilhængere med vold stormede bygningen og forsinkede magtoverførslen til nuværende præsident Joe Biden.

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen
Digitalisering

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen

Jesper Graugaard startede hele Chromebook-sagen, der tog Helsingør Kommune på sengen tæt på skolestart. Her fortæller han om sin aktivisme, og vi tager den større debat om cloud-løsninger, privacy-problemer og tredjelandsoverførsler.

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog
Ind i algoritmen

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog

Her er den første udgave af det nye Aflyttet, som Radar og Anders Kjærulff har genstartet med den garvede techkritiker og journalist bag mikrofonen. Denne gang tester vi aktivisters telefoner for Pegasus og dykker ned i Chromebook-sagen og mere.

Theranos-whistleblower delte scene med Elizabeth Holmes’ defensor på TechBBQ
Big Tech

Theranos-whistleblower delte scene med Elizabeth Holmes’ defensor på TechBBQ

Theranos-investor Tim Draper, der stadig forsvarer den bedrageridømte Elizabeth Holmes, og et af de mest markante vidner i retssagen, whistlebloweren Erika Cheung, deltog i netop overståede TechBBQ. Techfestivalen afviser, at den sender de forkerte signalerer ved at invitere Draper på hovedscenen som investorikon.

Ida Auken: Jeg fik stress af skærme og smartphones
Tech-politik

Ida Auken: Jeg fik stress af skærme og smartphones

Socialdemokraten Ida Auken mener, at vi er nødt til at se på vores allesammens afhængighed af sociale medier i stedet for kun at være optaget af brugen af vores data. Men hvad med hendes eget forhold til Big Tech?