Direkte til sidens indhold

Sig goddag til techmediet Radar

Velkommen til Radar! Mediet der tager teknologiens forandrende kraft seriøst. Radar er født ud af nødvendighed. På mange måder er tidens digitale udvikling lige så altomfattende og forandrende som klimaspørgsmålet. Men de etablerede medier overser ofte de skelsættende historier og de hastige nybrud forårsaget af teknologi. AI, algoritmer, platformsøkonomi, techmonopoler, automatisering og en stor digitaliseringsiver …

Velkommen til Radar! Mediet der tager teknologiens forandrende kraft seriøst.

Radar er født ud af nødvendighed. På mange måder er tidens digitale udvikling lige så altomfattende og forandrende som klimaspørgsmålet. Men de etablerede medier overser ofte de skelsættende historier og de hastige nybrud forårsaget af teknologi. AI, algoritmer, platformsøkonomi, techmonopoler, automatisering og en stor digitaliseringsiver på alle niveauer af samfundet buldrer frem i år. Den udvikling er både spændende og på mange måder positiv, men teknologiens forandrende energi indebærer også en masse store spørgsmål, som vi som samfund, forbrugere, beslutningstagere, lovgivere, eksperter, virksomhedsejere, individer og borgere bør stille os selv.

Radar vil afsøge, undersøge og forklare hvordan digitale teknologier, forretningsmodeller og en grundlæggende omvæltning af magtforhold og disruption af brancher former en fremtid, som de færreste kan forklare hvor ender. Gennem konkret, undersøgende journalistik og forskningsformidling stiller vi de helt store digitale spørgsmål og forsøger at belyse dilemmaerne.

Radar er hverken for eller imod mere digitalisering. Vi er pro debat og forskning og graver dybt for at undersøge. Vi skriver lige så gerne om de potentielle goder ved kunstig intelligens i sundhedsvæsenet, som vi afslører aftalt spil i et kommunalt digitalt udbud. Først og fremmest er vi nysgerrige, fordi det gavner alle dele af samfundet fra erhvervsliv til borgere i det store billede.

En god del af vores journalistik vil tage udgangspunkt i decideret forskning fra forskellige hjørner af det digitale samfund og erhvervsliv. Og vi bruger alt fra aktindsigter, store dataindsamlinger til cases fra hjertet af platformsøkonomien til at fortælle om menneskelige og strukturelle forandringer af samfundet og økonomien.

Mens vi er i beta, kan du tilgå vores historier uden betaling, men inden for en overskuelig fremtid bliver vi et abonnementsmedie med sitet og et nyhedsbrev i hjertet af geschäften. Skriv dig op til nyhedsbrevet her, så du kommer med på rejsen.

Vi håber, at I tager godt imod os. Vi er ikke bange for hverken ris eller ros. Faktisk har vi meget høje tanker om vores kommende læsere. Skriv til peterchristianbn@protonmail.com, hvis du har en en idé, kommentar eller hvad som helst, som du mener, at vi kan bruge i arbejdet med at lave et fedt techmedie. Udviklingen af Radar kommer til at tage lidt tid, men hver uge vil vi fremvise stærke eksempler på, hvorfor du, din virksomhed eller organisation bør blive blandt de faste abonnenter, når den tid kommer.

PS. Vi kommer til at lave månedlige arrangementer for læsere og andre nysgerrige, men mere om det senere.

Udover undertegnede, der har en fortid som journalist og nyhedsredaktør på Berlingske Nyhedsmagasin, Ritzau, Metroxpress, Avisen Kommunen og Fagbladet 3F, så kommer du til at møde den faste graver Mats Magnussen i spalterne, mens en række eksterne blogskrivere vil berige Radars spalter med kvalificerede meninger og store perspektiver.

God læselyst!

Peter Christian Bech-Nielsen

Stifter og chefredaktør, Radar

Mats Magnussen

(F. 1995) er journalist og tidligere Wolt-bud som led i et undersøgende projekt om platformen. Mats er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og udlært på Ekstra Bladet. Han har siden arbejdet freelance for Fagbladet 3F, Ekstra Bladet og TV2 Lorry.

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder
Spionage

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder

Eksperter er dybt bekymrede over, at de store datamængder, som Forsvarets Efterretningstjeneste indsamler, ikke længere er underlagt tilsyn. Kun enkelte partier er kritiske til citat, mens Forsvarsministeriet understreger, at en ny FE-lov vil forholde sig til danskernes privatliv.