Direkte til sidens indhold

Podcast: TechProfilen #1 – Professor Sune Lehmann drømmer om at lave ligninger som Newton og Maxwell

DTU-professor Sune Lehmann er en af Danmarks mest vidende personer om de algoritmer, som former store dele af vores liv og forudsiger vores næste træk. Og måske fratager os noget af den frie vilje, som vi håber at vi har.

Sune Lehmann, lektor, DTU Compute & Laura Alessandretti, postdoc, DTU Compite vedr. Et nyt grundvidenskabeligt studie viser, at mennesker livet igennem færdes højst 25 steder. Resultatet giver ny viden om den menneskelige mobilitet. Lavet i samarbejde med Sony på Nordhavn Station, Østerbro.

Radars chefredaktør Peter Christian Bech-Nielsen har mødt professor Sune Lehmann til en snak om algoritmer, sociale medier, fri vilje, forudsigelse, grundforskning, videnskab, nudging og måske politik i første afsnit af Radars podcast TechProfilen.

Techmediet Radar · Radar Profilen #1 – Sune Lehmann

Støt Radar via crowdfunding

 

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen
Digitalisering

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen

Jesper Graugaard startede hele Chromebook-sagen, der tog Helsingør Kommune på sengen tæt på skolestart. Her fortæller han om sin aktivisme, og vi tager den større debat om cloud-løsninger, privacy-problemer og tredjelandsoverførsler.

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog
Ind i algoritmen

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog

Her er den første udgave af det nye Aflyttet, som Radar og Anders Kjærulff har genstartet med den garvede techkritiker og journalist bag mikrofonen. Denne gang tester vi aktivisters telefoner for Pegasus og dykker ned i Chromebook-sagen og mere.

Theranos-whistleblower delte scene med Elizabeth Holmes’ defensor på TechBBQ
Big Tech

Theranos-whistleblower delte scene med Elizabeth Holmes’ defensor på TechBBQ

Theranos-investor Tim Draper, der stadig forsvarer den bedrageridømte Elizabeth Holmes, og et af de mest markante vidner i retssagen, whistlebloweren Erika Cheung, deltog i netop overståede TechBBQ. Techfestivalen afviser, at den sender de forkerte signalerer ved at invitere Draper på hovedscenen som investorikon.

Ida Auken: Jeg fik stress af skærme og smartphones
Tech-politik

Ida Auken: Jeg fik stress af skærme og smartphones

Socialdemokraten Ida Auken mener, at vi er nødt til at se på vores allesammens afhængighed af sociale medier i stedet for kun at være optaget af brugen af vores data. Men hvad med hendes eget forhold til Big Tech?