Direkte til sidens indhold

Podcast: TechProfilen #1 – Professor Sune Lehmann drømmer om at lave ligninger som Newton og Maxwell

DTU-professor Sune Lehmann er en af Danmarks mest vidende personer om de algoritmer, som former store dele af vores liv og forudsiger vores næste træk. Og måske fratager os noget af den frie vilje, som vi håber at vi har.

Sune Lehmann, lektor, DTU Compute & Laura Alessandretti, postdoc, DTU Compite vedr. Et nyt grundvidenskabeligt studie viser, at mennesker livet igennem færdes højst 25 steder. Resultatet giver ny viden om den menneskelige mobilitet. Lavet i samarbejde med Sony på Nordhavn Station, Østerbro.

Radars chefredaktør Peter Christian Bech-Nielsen har mødt professor Sune Lehmann til en snak om algoritmer, sociale medier, fri vilje, forudsigelse, grundforskning, videnskab, nudging og måske politik i første afsnit af Radars podcast TechProfilen.

Techmediet Radar · Radar Profilen #1 – Sune Lehmann

Støt Radar via crowdfunding

 

Platformsdirektiv vedtaget i EU-parlamentet
Platformsøkonomi

Platformsdirektiv vedtaget i EU-parlamentet

Efter et langt og mudret politisk magtspil har Europa-parlamentet vedtaget et platformsdirektiv, som vil gøre app-ansatte Wolt-bude og Uber-chauffører til lønmodtagere.

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder
Spionage

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder

Eksperter er dybt bekymrede over, at de store datamængder, som Forsvarets Efterretningstjeneste indsamler, ikke længere er underlagt tilsyn. Kun enkelte partier er kritiske til citat, mens Forsvarsministeriet understreger, at en ny FE-lov vil forholde sig til danskernes privatliv.