Direkte til sidens indhold

Radar genstarter ‘Aflyttet’ med Anders Kjærulff

Programmet ‘Aflyttet’ med 370 timers radio på bagen genopstår i et samarbejde mellem Radar og journalist og techkritiker Anders Kjærulff.

Det er med en vis ydmyghed og nervøsitet, at journalist og privatlivsaktivist Anders Kjærulff genopliver sit gamle radioprogram ‘Aflyttet’ i samarbejde med Radar.

– Jeg er glad for, at vi kommer på banen igen, for jeg har ofte bidt mig i fingrene i arrigskab over, at der ikke er nogen som tager fat på de mange aktuelle emner, som fylder i debatten om tech og overvågning, siger Anders Kjærulff.

Efter knap tre års fravær mener han, at behovet for et trygt samlingssted for alle, der interesserer sig for overvågning og tech, er blevet større end nogensinde.

– Det digitale amokløb har fået ekstra luft under vingerne, og overvågningen er jo ikke stoppet, bare fordi jeg ikke sender radio. Der ser vi tydeligt med fx. logningsloven, som trods adskillige forsøg ikke er gået væk. ‘Aflyttets’ raison d’etre var at bringe de folk sammen, som interesserer sig for bedre privatliv og beskyttelse af vores rettigheder som borgere i Danmark, og derfor synes jeg, at Radar er et godt match med ‘Aflyttet’, siger Anders Kjærulff.

Efter at have sendt 370 timers ‘Aflyttet’  på det analoge FM-bånd i tiden hos den nu hedengangne Radio 24/7 glæder han sig til at føre det videre hos Radar.

– Det skal nok blive lidt af det samme, men nu får jeg så også nogle unge kollegaer, som kan holde tempoet og niveauet oppe, siger han.

Den bedst kvalificerede sølvpapirshat

Radars chefredaktør Peter Christian Bech-Nielsen forklarer beslutningen om at genoplive programmet med, at han ser Kjærulff som den mest kvalificerede sølvpapirshat.

–  Uagtet at vi alle sammen kan få lidt meget sølvpapirshat nogen gange, så må vi sige, at Kjærulff nok er en af Danmarks mest kvalificerede sølvpapirshatte. Og historien og tiden har vist os, at bekymringer om data, privatliv, cloud, big tech og det offentliges behandling af oplysninger om borgerne, giver masser af grunde til at være nervøse, siger han og tilføjer om det nye samarbejde:

– Med Radars nyhedsfokus og undersøgende journalistik koblet med en gudsbenådet nørd med formidable formidlingsevner, så håber vi at kvalificere debatten om overvågning, privatliv og tech i endnu højere grad, og så kan vi ikke stå for Kjærulffs horsensianske accent. Den er nødt til at være i æteren.

Radar producerer i forvejen podcasten ‘TechProfilen”, som kan findes på Apple Podcast og SoundCloud.

Platformsdirektiv vedtaget i EU-parlamentet
Platformsøkonomi

Platformsdirektiv vedtaget i EU-parlamentet

Efter et langt og mudret politisk magtspil har Europa-parlamentet vedtaget et platformsdirektiv, som vil gøre app-ansatte Wolt-bude og Uber-chauffører til lønmodtagere.

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder
Spionage

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder

Eksperter er dybt bekymrede over, at de store datamængder, som Forsvarets Efterretningstjeneste indsamler, ikke længere er underlagt tilsyn. Kun enkelte partier er kritiske til citat, mens Forsvarsministeriet understreger, at en ny FE-lov vil forholde sig til danskernes privatliv.