Direkte til sidens indhold

Gorillas forlader Danmark

Den lynhurtige tyske leveringstjeneste Gorillas trækker sig ud af Danmark.

Ikke mere Gorillas i Danmark. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Techmediet Radar har været i kontakt med Gorillas danske direktør, Ann-Sophie Adamsen, men hun henviser til Gorillas presseafdeling for en kommentar.

Dermed har den store leveringskrig fået sit første offer i Danmark. Herhjemme har selskabet seks varelagre i København og et i Aarhus, hvorfra cykelbude leverer dagligvare til kunderne på 10 minutter.

Gorillas har allerede afskediget halvdelen af deres medarbejdere i hovedkvarteret Berlin, i alt 320 medarbejdere, skriver Manager Magazine.

Nu trækker selskabet sig så snart helt ud af Italien, Spanien, Belgien og altså Danmark bare et år efter, at de ankom. Ifølge selskabet vil der de kommende uger blive indgået fratrædelsesaftaler med de lokale ansatte.

Beslutningen kommer i kølvandet på pandemiens afslutning og den stigende inflation, som har vist sig at være giftig for de digitale leveringstjenester. Gorillas skriver selv, at de fremover vil fokusere på deres fem kernemarkeder, hvor 90% af deres profit kommer fra: Tyskland, Frankrig, Storbritanien Holland og USA.

Hurtigste unicorn

Gorillas blev den virksomhed i Europas historie, der hurtigst nåede en markedsværdi på en milliard euro og altså fik betegnelsen “unicorn”. Selskabet har rejst 1.3 milliarder dollars fra venture kapitalfonde som encent, DST Global, Coatue og Delivery Hero.

Men ifølge Sifted tabte Gorillas også for omkring 500 millioner kroner om måneden.

Ifølge en anonym medarbejder har investorerne givet Gorillas CEO, Kagan Sumer, et ultimatum.

– Investorerne havde en samtale med Kagan, hvor de sagde, at enten får du styr på sagerne, eller også stopper vi med at investerer, udtaler en anonym medarbejder ifølge Sifted.

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen
Digitalisering

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen

Jesper Graugaard startede hele Chromebook-sagen, der tog Helsingør Kommune på sengen tæt på skolestart. Her fortæller han om sin aktivisme, og vi tager den større debat om cloud-løsninger, privacy-problemer og tredjelandsoverførsler.

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog
Ind i algoritmen

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog

Her er den første udgave af det nye Aflyttet, som Radar og Anders Kjærulff har genstartet med den garvede techkritiker og journalist bag mikrofonen. Denne gang tester vi aktivisters telefoner for Pegasus og dykker ned i Chromebook-sagen og mere.