Direkte til sidens indhold

Radar er blevet en del af Teknologiens Mediehus

...og bliver en del af PLUS-abonnement i løbet af et par måneder. Du har fortsat adgang til indholdet, ved at registrere dig her. Vi kontakter dig med et gratis og uforpligtende prøveabonnementstilbud ved lancering.

  Personlige oplysninger for 8.000 DSB-ansatte lækket

  En menneskelig fejl er ifølge DSB skyld i, at 8.000 medarbejderes stamdata har været tilgængeligt på selskabets intranet.

  S tog holder stille på perron på Københavns Hovedbanegård med passager der kommer gående

  Personlige oplysninger på 8.000 DSB-ansatte har været tilgængelige på deres intranet.

  Det skriver DSB i en orientering til medarbejderne, som Radar har set.

  Ifølge DSB skyldes det en menneskelig fejl. Af orienteringen fremgår det, at listen indeholder navn, sygefravær, kontaktoplysninger og CPR-nummer. Den har været søgbar for alle brugere af intranettet siden den 24. maj 2022, men den har ikke ligget synligt tilgængelig.

  ‘Fejlen blev konstateret ved, at en medarbejder gjorde it-sikkerhed opmærksom på, at listen var synlig,’ lyder det i orientering.

  Kommunikationschef i DSB, Niels-Otto Fisker siger til Radar, at de ikke har grund til at antage, at oplysningerne er givet videre.

  – Det har været muligt at søge en fil frem på vores intranet med personfølsomme oplysninger – herunder CPR-numre. Det ser vi med stor alvor på, vi har orienteret medarbejderne om sagen og anmeldt den til Datatilsynet, som man skal. Vi har ikke nogen grund til at antage, at oplysningerne er givet videre, siger kommunikationschef i DSB Niels-Otto Fisker.

  Radar har desuden været i kontakt med en medarbejder i DSB, som fortæller, at deres sygefravær og andre personlige oplysninger ligger på intranettet.

  Datatilsynet vil over for Radar ikke be- eller afkræfte en anmeldelse på DSB-lækket.

  Kommentar: Hvor ender TikTok-konflikten? Meget taler for et salg…
  Big Tech

  Kommentar: Hvor ender TikTok-konflikten? Meget taler for et salg…

  TikTok står efterhånden i en situation, hvor det ligner et historisk fald i værdi, hvis USA indfører et forbud mod platformen. Så hvis ikke Bytedance skal se sit kæreste eje blive til værdiløs kode på historiens store app-mødding, så peger meget på et frasalg…