Direkte til sidens indhold

Radar er blevet en del af Teknologiens Mediehus

...og bliver en del af PLUS-abonnement i løbet af et par måneder. Du har fortsat adgang til indholdet, ved at registrere dig her. Vi kontakter dig med et gratis og uforpligtende prøveabonnementstilbud ved lancering.

  Liberal frihedskæmper bliver vært på ny podcast hos Radar

  Den unge liberale Claes Theilgaard, der er tidligere chefredaktør på 180Grader og Netavisen Indblik, bliver vært på podcasten ‘Claes ser rødt’, der udgives af Radar.

  Claes Theilgaard / foto: Peter Christian Bech-Nielsen

  Den unge liberale debattør Claes Theilgaard er træt af at blive overvåget. Derfor sætter han i hver episode af podcasten ‘Claes Ser Rødt’ et nyt hjørne af overvågningssamfundet under kritisk lup.

  Undervejs taler han både med dem, der ligesom ham selv ønsker mere privatliv – og dem, der bare ikke kan få overvågning nok. Alt sammen for at blive klogere på, hvor balancen mellem privatliv og overvågning bør gå.

  Podcasten udgives af Techmediet Radar, hvor chefredaktør Peter Christian Bech-Nielsen kalder det et scoop at få den unge liberale debattør til mikrofonen.

  – Claes er en af de mest spændende unge liberale stemmer, vi har i Danmark. Modsat mange etablerede liberale har han et knivskarpt blik for, hvordan frihedsrettighederne og individets autonomi clasher med Big Tech og statens omfattende digitalisering, siger han.

  Corona-kritiker

  Claes Theilgaard er 22 år. Han har været chefredaktør på de liberale netaviser 180Grader og Indblik.dk, sidstnævnte som stifter. Han er ansat hos Cepos som studentermedhjælper, og er netop begyndt på studiet Kommunikation og Medier ved Aalborg Universitet i København. Under pandemiens nedlukninger stiftede han blandt andet bevægelsen ‘Fridays for Freedom’ og var en markant stemme i coronadebatten.

  – Spørgsmål om overvågning og privatliv fylder næsten ingenting i det danske mediebillede. Selv store skandaler flyver fuldstændigt under radaren, og de vigtige, principielle debatter er der ingen, der tager. Det er utroligt ærgerligt, for det betyder, at politikere og virksomheder får frit lejde til at overvåge os, siger han og tilføjer:

  – Jeg er glad for, at Radar vil lave den her podcast om overvågning og privatliv. Det er der virkelig brug for.

  Kommentar: Hvor ender TikTok-konflikten? Meget taler for et salg…
  Big Tech

  Kommentar: Hvor ender TikTok-konflikten? Meget taler for et salg…

  TikTok står efterhånden i en situation, hvor det ligner et historisk fald i værdi, hvis USA indfører et forbud mod platformen. Så hvis ikke Bytedance skal se sit kæreste eje blive til værdiløs kode på historiens store app-mødding, så peger meget på et frasalg…