Direkte til sidens indhold

Le Gammeltoft ansat hos Netcompany: Føler sig som ‘digital analfabet’

Netcompany ekspanderer kommunikationsindsats og hyrer den kendte medieiværksætter og DJ Le Gammeltoft. Hun har indtil nu været konsulent, men skal være midlertidig Chief Communications Officer.

PR-foto / Dansk Industri

It-firmaet Netcompany kan næsten ikke ansætte programmører og it-konsulenter hurtigt nok, og nu ekspanderer selskabets kommunikationsafdeling også.

Den profilerede medieiværksætter, journalist og radiovært Le Gammeltoft er ansat som midlertidigi løbet af 2022 tilknyttet Netcompany som konsulent og blev i forlængelse heraf tilbudt stillingen, som hun sagde ja til fra 1. januar, skriver hun til Radar.

Le Gammeltoft trak sig i maj fra stillingen som direktør i det digitale medie Heartbeats, som hun selv stiftede tilbage i 2014. Hun har siden fortalt offentligt, at hun har været ramt af stress.

Digital analfabet

Radar ringede til Le Gammeltoft for at høre mere om arbejdet. Men hun havde et hav af møder, og derfor kunne hun ikke nå tale om sit nye job hos Netcompany. Radar ville også høre til opslag på Twitter fra Le Gammeltoft, hvor hun forklarede, at hun havde brugt en time på at hjælpe en udlænding med at skifte fra NemId til MitID, og at hun derfor føler sig som en del af gruppen af digitale analfabeter, som ‘bliver lukket ude af samfundet’.

‘Find mig i posthuset,’ skrev hun på Twitter.

Da Radar spurgte ind til, hvordan det hænger sammen med, at hun har startet et digitalt medie, og at hun arbejder for Netcompany, som selv laver en række lignende it-løsninger, der volder problemer for mange, forklarede Le Gammeltoft, at der var tale om en joke, og at hun ikke mener, at hendes private Twitter-profil skal blandes sammen med hendes virke hos Netcompany.

Hun mente derfor heller ikke, at der var noget mærkeligt i, at hun kritiserer MitID, som er drevet af Netcompany-konkurrenten Nets.

Hyrer særlig rådgiver

Netcompany har også hyret David Tarp, som er tidligere særlige rådgiver for Ane Halsboe-Jørgsen (S) i Kulturministeriet. Han er netop nu i gang med at holde ferie i USA, hvor han tidligere har været fanget i en lidt penibel situation. Det var i forbindelse med en tur til Silicon Valley, hvor han og kulturministeren tog sig nogle dage på skatteydernes regning for at overrække et brev til Tech-giganterne. Det prekære bestod i, at det brev allerede var blevet sendt på mail, kunne Frihedsbrevet afsløre.

Netcompany har også hyret en profil fra Politikens kreative afdeling, Mads Elsøe, som er blevet ny Head of Creative. Han skriver på LinkedIn, at han og partner in crime Le Gammeltoft skal ‘bygge en ny strategi for kommunikation på tværs af landegrænser.’

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder
Spionage

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder

Eksperter er dybt bekymrede over, at de store datamængder, som Forsvarets Efterretningstjeneste indsamler, ikke længere er underlagt tilsyn. Kun enkelte partier er kritiske til citat, mens Forsvarsministeriet understreger, at en ny FE-lov vil forholde sig til danskernes privatliv.