Direkte til sidens indhold

Her er Skatterådets Wolt-afgørelse i fuld længde

Her er skatterådets fulde gennemgang og argumentation i sagen, hvor det vurderede et Wolt-bud som lønmodtager.

Foto: Peter Christian Bech-Nielsen

Støt Radar via crowdfunding

Her kan du læse hele Skatterådets begrundelse for at vurdere, at Mats Magnussen, der i dag er journalist på Techmediet Radar, bør anses for lønmodtager. Han valgte at bede om et såkaldt bindende svar på sin skattemæssige situation som Wolt-bud hos Skattestyrelsen, der henviste den til Skatterådet, da den havde principiel karakter.

Mats tog job som Wolt-bud, mens han stadig var studerende, for at kunne fortælle om vilkårene og hvordan et job fungerer, når din chef er en algoritme og app.

Der findes mange forskellige typer platformsvirksomheder i Danmark og EU. Med vidt forskellige forretningsmodeller. I Danmark er der flere ansættelsesretlige og skattemæssige gråzoner i forhold til platforme som Wolt. Mats Magnussens henvendelse til Skatterådet var ene og alene et journalistisk forsøg på at få skattemyndighedernes vurdering af en af disse gråzoner.

Det er vigtigt for mig at understrege, at Techmediet Radar ikke har nogen holdning til, hvorvidt et Wolt-bud er lønmodtager, honorarmodtager eller selvstændig.

Radar finder ene og alene myndighedernes vurdering interessant, da den kan belyse en større og i manges øjne principiel debat på det danske arbejdsmarked og i platformsøkonomien.

Skatterådet træffer beslutninger om spørgsmål på skatteområdet. For at få et såkaldt bindende svar, så skal man være en part i en sag eller ansættelsesforhold. Wolt kan som platform også bede om at få et bindende svar som part, hvis selskabet ønsker dette.

Du kan hente afgørelsen her.

Radar har fjernet Mats’ adresseoplysninger og et sagsnummer i afgørelse, samt et navn på en medarbejder i Skatterådet for et respektere dennes privatliv. Ellers fremstår afgørelsen komplet, som vi modtog den fra Skattestyrelsen. Vi beder til, at afgørelsen ikke gøres til salgsobjekt, da vi ønsker, at den skal være gratis og frit tilgængelig for alle.

Vi opfordrer medier, der benytter den til publicistisk udgivelse, til at kreditere Radar.

Platformsdirektiv vedtaget i EU-parlamentet
Platformsøkonomi

Platformsdirektiv vedtaget i EU-parlamentet

Efter et langt og mudret politisk magtspil har Europa-parlamentet vedtaget et platformsdirektiv, som vil gøre app-ansatte Wolt-bude og Uber-chauffører til lønmodtagere.

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder
Spionage

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder

Eksperter er dybt bekymrede over, at de store datamængder, som Forsvarets Efterretningstjeneste indsamler, ikke længere er underlagt tilsyn. Kun enkelte partier er kritiske til citat, mens Forsvarsministeriet understreger, at en ny FE-lov vil forholde sig til danskernes privatliv.