Direkte til sidens indhold

Radar er blevet en del af Teknologiens Mediehus

...og bliver en del af PLUS-abonnement i løbet af et par måneder. Du har fortsat adgang til indholdet, ved at registrere dig her. Vi kontakter dig med et gratis og uforpligtende prøveabonnementstilbud ved lancering.

  Her er de mest populære forskere på sociale medier i Danmark

  De mest fulgte forskere på Twitter og Linkedin i Danmark er blevet kortlagt i det såkaldte TwiLi-indeks.

  Det kommer ikke som nogen overraskelse, at Danmarks mest populære forsker på sociale medier er professor i psykologi ved Aalborg Universitet Svend Brinkmann.

  Men en lang række udenlandske navne er også at finde på det såkaldte TwiLi-indekset, der opgør de 100 mest fulgte forskere i Danmark på baggrund af deres følgere på Twitter og LinkedIN. Bag listen står Mike Young, der driver kommunikationsfirmaet Mike Young Academy.

  Indekset er skabt som en modreaktion til “The Kardashian Index”, der gjorde nar af forskere ved at opgøre diskrepansen mellem deres følgere på sociale medier og antallet af publicerede forskningsartikler.

  – Jeg har tidligere arbejdet på UniAvisen, og jeg er i kontakt med mange forskere. Jeg studsede over, at man kunne blive latterliggjort, hvis man havde mange følgere som forsker. Hvordan kan det være dårligt, at man bliver fulgt på sociale medier? Hvis folk følger dig på sociale medier, så er det jo fordi de faktisk gerne vil lytte til dig og din viden, siger Mike Young til Radar og tilføjer:

  – Mange af dem i toppen af de sociale medier, er ikke altid de samme som ofte citeres i de traditionelle, danske medier. Det er meget mere mangfoldigt og mere internationalt.

  Mest populære

  1. Svend Brinkmann – AAU

  Psykolog & professor Twitter-følgere: 48,932 LinkedIN-følgere: 38,045 TwiLi index: 21.48

  2. Sahra Ahmed Koshin – UCPH

  PhD-kandidat, ekspert i køn & somalisk diaspora og storyteller & stifter @SomGenderHub, Twitter-følgere: 29,160 LinkedIN-følegere: 27,855 TwiLi index: 19.85

  3. Alf Rehn – SDU

  Professor i innovation, design og ledelse. Twitter-følgere: 64,294 LinkedIn-følgere: 10,459 TwiLi index: 19.33

  4. Alireza Dolatshahi-Pirouz – DTU

  Assoc. Prof ved DTU Health og CTO og medstifter af OuroBionics. Twitter-følgere: 9,897 LinkedIN-følgere: 31,560 TwiLi index: 17.98

  5. Bent Flyvbjerg – ITU

  Professor ved Oxford Universitet og ITU. Desuden prisvindende forfatter og taler. Twitter-følgere: 8,468 LinkedIN-følgere: 24,145 TwiLi index: 17.22

  Du finder resten listen med forskere her.

  Ikke vandtæt

  Mike Young understreger, at indekset ikke er vandtæt. Nogle forskere vil optræde af andre grunde end rent videnskabelige.

  Hvis du, eller en du kender ikke er på listen, kan det skyldes en manuel fejl, og man er velkommen til at kontakte Mike Young inden den endelige liste bliver udgivet i slutningen af oktober.

  TwiLi-indekset er blevet gennemgået i forskellige publikationer, og du kan læse om metoden bag her.

  Kommentar: Hvor ender TikTok-konflikten? Meget taler for et salg…
  Big Tech

  Kommentar: Hvor ender TikTok-konflikten? Meget taler for et salg…

  TikTok står efterhånden i en situation, hvor det ligner et historisk fald i værdi, hvis USA indfører et forbud mod platformen. Så hvis ikke Bytedance skal se sit kæreste eje blive til værdiløs kode på historiens store app-mødding, så peger meget på et frasalg…