Direkte til sidens indhold

Radar er blevet en del af Teknologiens Mediehus

...og bliver en del af PLUS-abonnement i løbet af et par måneder. Du har fortsat adgang til indholdet, ved at registrere dig her. Vi kontakter dig med et gratis og uforpligtende prøveabonnementstilbud ved lancering.

  Folketinget fraråder brug af TikTok på alle devices

  Folketinget fraråder nu brug af TikTok på alle devices til folketingsmedlemmer og ansatte.

  Foto: Christoffer Regild / ft.dk

  TikTok er de facto blacklistet i Folketinget per dags dato.

  I en meddelelse til ansatte og folketingsmedlemmer skriver Folketingets formand Søren Gade (V), at anbefalingen fra Center for Cybersikkerhed (CFCS), hvor de fraråder statsansatte at bruge TikTok, vil blive efterfulgt.

  “Præsidiet tager løbende bestik af relevante myndigheders anbefalinger i forhold til den digitale sikkerhed i Folketinget og har derfor besluttet at fraråde brug af TikTok på alle mobile enheder, som stilles til rådighed af Folketinget (iphone, ipad, og pc.) Det anbefales derfor på det kraftigste, at man med det samme sletter TikTok appen på Folketingets mobile enheder, hvis man har den installeret,” skriver formanden i mailen.

  Baggrunden for CFCS’ anbefaling og beslutningen i Folketingets ledelse er frygten for kinesisk spionage.

  – Folketinget tager bestik af de vurderinger, som kommer fra sikkerhedsmyndighederne. Når der nu ifølge Center for Cybersikkerhed er risiko for spionage ved at bruge TikTok, så indretter vi os efter det. Vi følger hermed den linje, som centret anlægger over for statslige institutioner, siger Folketingets formand Søren Gade.

  Kommentar: Hvor ender TikTok-konflikten? Meget taler for et salg…
  Big Tech

  Kommentar: Hvor ender TikTok-konflikten? Meget taler for et salg…

  TikTok står efterhånden i en situation, hvor det ligner et historisk fald i værdi, hvis USA indfører et forbud mod platformen. Så hvis ikke Bytedance skal se sit kæreste eje blive til værdiløs kode på historiens store app-mødding, så peger meget på et frasalg…