Direkte til sidens indhold

DTU udsat for ‘alvorligt’ hackerangreb: Alle skal skifte kodeord

Danmarks Tekniske Universitet har fået hacket deres it-systemer. Alle tilknyttet universitet er blevet bedt om at skifte kodeord.

Pressefoto/DTU

Alle ansatte og studerende ved Danmarks Tekniske Universitet er blevet bedt om at skifte kodeord, da uddannelsesinstitutionens it-systemer er blevet udsat for et ‘alvorligt it-angreb’.

Radar har kontaktet DTU’s pressetjeneste, som bekræfter angrebet, og at alle på universitetet er blevet bedt om at skifte kodeord. På nuværende tidspunkt kan DTU ikke kommentere hacker-angrebet yderligere.

Hvis de DTU-ansatte eller studerende har benyttet det samme kodeord på andre systemer eller eksterne services, så skal dette også ændres, hvilket antyder, at hackere kan være trængt ind i kernen af DTU’s systemer.

Skete sidste uge

Radar har fra DTU’s pressetjeneste fået tilsendt et udsnit af den mail, som DTU netop har sendt ud til samtlige ansatte og studerende:

”I sidste uge var DTU udsat for et alvorligt it-angreb, som dog hurtigt blev opdaget og inddæmmet. DTU har derfor ikke lidt skade, ligesom der heller ikke har været tab af data. For en sikkerheds skyld skal alle DTU’s it-brugere dog skifte deres password så hurtigt som muligt.”

Radar følger sagen …

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen
Digitalisering

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen

Jesper Graugaard startede hele Chromebook-sagen, der tog Helsingør Kommune på sengen tæt på skolestart. Her fortæller han om sin aktivisme, og vi tager den større debat om cloud-løsninger, privacy-problemer og tredjelandsoverførsler.

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog
Ind i algoritmen

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog

Her er den første udgave af det nye Aflyttet, som Radar og Anders Kjærulff har genstartet med den garvede techkritiker og journalist bag mikrofonen. Denne gang tester vi aktivisters telefoner for Pegasus og dykker ned i Chromebook-sagen og mere.