Direkte til sidens indhold

DTU udsat for ‘alvorligt’ hackerangreb: Alle skal skifte kodeord

Danmarks Tekniske Universitet har fået hacket deres it-systemer. Alle tilknyttet universitet er blevet bedt om at skifte kodeord.

Pressefoto/DTU

Alle ansatte og studerende ved Danmarks Tekniske Universitet er blevet bedt om at skifte kodeord, da uddannelsesinstitutionens it-systemer er blevet udsat for et ‘alvorligt it-angreb’.

Radar har kontaktet DTU’s pressetjeneste, som bekræfter angrebet, og at alle på universitetet er blevet bedt om at skifte kodeord. På nuværende tidspunkt kan DTU ikke kommentere hacker-angrebet yderligere.

Hvis de DTU-ansatte eller studerende har benyttet det samme kodeord på andre systemer eller eksterne services, så skal dette også ændres, hvilket antyder, at hackere kan være trængt ind i kernen af DTU’s systemer.

Skete sidste uge

Radar har fra DTU’s pressetjeneste fået tilsendt et udsnit af den mail, som DTU netop har sendt ud til samtlige ansatte og studerende:

”I sidste uge var DTU udsat for et alvorligt it-angreb, som dog hurtigt blev opdaget og inddæmmet. DTU har derfor ikke lidt skade, ligesom der heller ikke har været tab af data. For en sikkerheds skyld skal alle DTU’s it-brugere dog skifte deres password så hurtigt som muligt.”

Radar følger sagen …

Platformsdirektiv vedtaget i EU-parlamentet
Platformsøkonomi

Platformsdirektiv vedtaget i EU-parlamentet

Efter et langt og mudret politisk magtspil har Europa-parlamentet vedtaget et platformsdirektiv, som vil gøre app-ansatte Wolt-bude og Uber-chauffører til lønmodtagere.

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder
Spionage

Forsvarsminister: Nyt FE-tilsyn skal forholde sig til menneskerettigheder

Eksperter er dybt bekymrede over, at de store datamængder, som Forsvarets Efterretningstjeneste indsamler, ikke længere er underlagt tilsyn. Kun enkelte partier er kritiske til citat, mens Forsvarsministeriet understreger, at en ny FE-lov vil forholde sig til danskernes privatliv.