Direkte til sidens indhold

Baggrund: Afgørelse om Wolt-bud udskudt på grund af forhandlinger

Radar erfarer, at Skatterådet blandt andet har udskudt at tage stilling til Wolt-budes status som enten lønmodtager eller selvstændig, fordi der pågår forhandlinger mellem Wolt og Skattestyrelsen.

Foto: Skattestyrelsens presse

Wolt og Skattestyrelsen forhandler allerede om, hvorvidt Wolt skal indeholde kildeskat, erfarer Radar fra kilder tæt på forløbet.

Det mest omdiskuterede punkt på Skatterådets møde tirsdag, sagen om Wolt-budes status som lønmodtager eller selvstændig, blev angiveligt udsat af et medlem udpeget af den borgerlige fløj, erfarer Radar fra flere kilder tæt på forløbet.

Sagen er derfor sendt til hjørne i op til tre måneder. Det er op til formanden, Jane Bolander, endeligt at afgøre, hvornår den principielle sag igen skal på dagsorden og afgøres.

Radar erfarer, at flere medlemmer udpeget af den borgerlige del af Skatterådet havde været i kontakt med Wolt inden afgørelsen, og at det var blevet afstemt, at sagen skulle udsættes.

Wolt og Skattestyrelsen i samtaler

Medlemmet, der bad om at få sagen udsat, oplyste ifølge Radars informationer, at Wolt og Skattestyrelsen er i gang med at forhandle om, hvorvidt Wolt skal udføre arbejdsgiverkontrol, altså indeholde kildeskat for de tusindvis af lyseblå bude, der er tilknyttet platformen som freelancere.

Ifølge Radars oplysninger mente medlemmet også, at der var tale om et mediecirkus, og at sagen derfor burde udsættes.

Radar har rettet henvendelse til Jane Bolander for at få en kommentar.

Samtidig har Radar rettet henvendelse til Skattestyrelsen for at høre, om den vil bekræfte, at der pågår forhandlinger om indeholdelse af kildeskat med en eller flere platformsvirksomheder.

Skattestyrelsen skriver i et mailsvar, at den “har udvidet tavshedspligt og kan derfor hverken svare be -eller afkræftende på spørgsmålet”.

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen
Digitalisering

Kom til debat med faderen, der startede Chromebook-sagen

Jesper Graugaard startede hele Chromebook-sagen, der tog Helsingør Kommune på sengen tæt på skolestart. Her fortæller han om sin aktivisme, og vi tager den større debat om cloud-løsninger, privacy-problemer og tredjelandsoverførsler.

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog
Ind i algoritmen

AFLYTTET #1: Pegasus og den forcromede bog

Her er den første udgave af det nye Aflyttet, som Radar og Anders Kjærulff har genstartet med den garvede techkritiker og journalist bag mikrofonen. Denne gang tester vi aktivisters telefoner for Pegasus og dykker ned i Chromebook-sagen og mere.

Theranos-whistleblower delte scene med Elizabeth Holmes’ defensor på TechBBQ
Big Tech

Theranos-whistleblower delte scene med Elizabeth Holmes’ defensor på TechBBQ

Theranos-investor Tim Draper, der stadig forsvarer den bedrageridømte Elizabeth Holmes, og et af de mest markante vidner i retssagen, whistlebloweren Erika Cheung, deltog i netop overståede TechBBQ. Techfestivalen afviser, at den sender de forkerte signalerer ved at invitere Draper på hovedscenen som investorikon.

Ida Auken: Jeg fik stress af skærme og smartphones
Tech-politik

Ida Auken: Jeg fik stress af skærme og smartphones

Socialdemokraten Ida Auken mener, at vi er nødt til at se på vores allesammens afhængighed af sociale medier i stedet for kun at være optaget af brugen af vores data. Men hvad med hendes eget forhold til Big Tech?