Direkte til sidens indhold

Radar er blevet en del af Teknologiens Mediehus

...og bliver en del af PLUS-abonnement i løbet af et par måneder. Du har fortsat adgang til indholdet, ved at registrere dig her. Vi kontakter dig med et gratis og uforpligtende prøveabonnementstilbud ved lancering.

  AFLYTTET #5 – Danmark er nr. 32 i cybersikkerhed, og hvad er udsigten til e-valg?

  Aflytte har været til konferencen ‘Cybersikkerhed i Danmark?’ hos Ingeniørforeningen for at undersøge, hvorfor en af verdens mest digitaliserede nationer er havnet på en flot 32. plads i cybersikkerhed. Til slut i Aflyttet tager vi en tur på ITU og taler med Carsten Schurmann, der er ekspert i elektroniske valg, om noget sær kinesisk musik, han har fundet på en amerikansk valgmaskine. Lyt med!

  Aflyttet har været til konferencen ‘Cybersikkerhed i Danmark? hos Ingeniørforeningen og prøvet at finde ud af, hvorfor der er et spørgsmålstegn bagved en nation, der bryster sig af, at være et af verdens mest digitaliserede lande. Alligevel har statsrevisorerne identificeret 13 samfundskritiske systemer,, der ikke vil kunne fungere efter et angreb i en ny rapport og på internationale cybersikkerhedslister er vi en flot nr. 32.
  I programmet medvirker Tobias Liebetrau, forsker ved Center for Militære Studier, Torben Ørting Jørgensen, formand for foreningen Folk og Sikkerhed, Mette Nikander, Nix A/S og John Michael Foley, it- og cybersikkerhedsrådgiver, samt politikerne Eva Flyvholm, Enhedslisten og Aaja Chemnitz Larsen, Medlem af Folketinget for Inuit Ataqatigiit.
  Til slut i Aflyttet tager vi en tur på ITU og taler med Carsten Schurmann om noget sær kinesisk musik, han har fundet på en amerikansk valgmaskine, han hackede på DEFCON. Schurmann er ekspert i elektroniske valg, men har ikke de store forhåbninger til, at vi får dem foreløbig. Det handler nemlig om tillid. Den tillid, den er under stærkt pres i filmen KILLCHAIN, der kan ses på HBO, som handler om de maskiner, amerikanere bruger til valg.
  Vi kan godt afsløre, at de maskiner ikke er særlig gode, og vi har talt med whitehat-hackeren Harri Hursti om, hvorvidt han nogensinde tror, der kommer en sikker valg-maskine.
  Kommentar: Hvor ender TikTok-konflikten? Meget taler for et salg…
  Big Tech

  Kommentar: Hvor ender TikTok-konflikten? Meget taler for et salg…

  TikTok står efterhånden i en situation, hvor det ligner et historisk fald i værdi, hvis USA indfører et forbud mod platformen. Så hvis ikke Bytedance skal se sit kæreste eje blive til værdiløs kode på historiens store app-mødding, så peger meget på et frasalg…